tag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post4754947458558748204..comments2023-10-17T20:27:21.715+02:00Comments on Smaki Na Talerzu: Testowanie maty silikonowejAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-15063122110706253262014-11-06T21:50:04.139+01:002014-11-06T21:50:04.139+01:00Witaj,
Chciałabym znać odpowiedź na każde pytanie,...Witaj,<br />Chciałabym znać odpowiedź na każde pytanie, ale dawno wyrzuciłam opakowanie, a i nigdzie na macie nie ma nadruku czy wyżłobienia takiej informacji. Jakiś czas temu widziałam produkty tej marki w sklepie stacjonarnym, więc jeśli będę tam ponownie, to zwrócę na to uwagę i poszukam tej informacji na opakowaniu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-3763458423681840772014-11-06T21:24:25.380+01:002014-11-06T21:24:25.380+01:00Jest to moja pierwsza i jedyna mata silikonowa, al...Jest to moja pierwsza i jedyna mata silikonowa, ale masy cukrowej na niej nie przygotowywałam... Jakiś czas temu, gdy byłam na warsztatach zdobienia ciast i tortów, wałkowaliśmy masę cukrową przez folię spożywczą, która jest gładsza i cieńsza od maty, co ułatwia ściąganie rozwałkowanej masy... Ale czy akurat ta mata silikonowa się do tego nadaje - nie miałam okazji spróbować, więc nie chciałabym wprowadzać Ciebie w błąd. Jednak poczytałam o tym trochę w sieci (http://m.mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/1361) i wydaje mi się, że miarka i inne nadruki na macie mogą stwarzać pewien problem - mogłyby się odbić podczas wałkowania. Mata powinna być idealnie gładka. Ta mata, co prawda, jest z na odwrocie gładziutka, ale ta strona (bez miarki) zapewnia przyczepność do blatu, więc istnieje ryzyko (choć nie potwierdzone) po odwróceniu mata mogłaby się przesuwać w trakcie wałkowania.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-16021883390256345082014-10-30T21:27:01.559+01:002014-10-30T21:27:01.559+01:00Tak mnie kusi, żeby ją kupić, bo w porównaniu z in...Tak mnie kusi, żeby ją kupić, bo w porównaniu z innymi matami ta jest stosunkowo tania,mam jednak pytanie: czy ta oto mata nadaje się do masy cukrowej, chodzi mi o wałkowanie i nakładanie na tort? Będę wdzięczna za odpowiedź<br />Aguchahttps://www.blogger.com/profile/01886192045311426832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-27751007730712857292014-10-17T14:16:07.935+02:002014-10-17T14:16:07.935+02:00Witam! Czy ta mata jest MADE IN CHINA?Witam! Czy ta mata jest MADE IN CHINA?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-85331192379709981732013-06-18T23:11:58.712+02:002013-06-18T23:11:58.712+02:00Hanni, witaj! :)
Ciasta miodowe - cudownie. Na mac...Hanni, witaj! :)<br />Ciasta miodowe - cudownie. Na macie silikonowej jeszcze nigdy nie piekłam bezy. Wypróbowałam na niej ciasto francuskie, paluchy grissini i słodkie bułeczki, ale bezy jak dotąd jeszcze nie. Ale swoim pytaniem skłoniłaś mnie do poszukiwania odpowiedzi :) Zasięgnęłam informacji na kilku blogach kulinarnych i dowiedziałam się, że wielu blogerów piecze małe bezy i bezę (Pavlovą) na macie silikonowej - zatem nic nie stoi na przeszkodzie, byś wypróbowała do tego swoją matę :) Maty silikonowe mają zazwyczaj dodatkowo namalowane okręgi, które ułatwiają formowanie odpowiedniego kształtu bezy. Sama również muszę spróbować przygotować bezę :) Jakoś nigdy nie próbowałam - może czas najwyższy? :)<br /><br />Życzę Ci powodzenia w wypiekach! :)<br />Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-68514010446209166222013-06-18T15:38:50.382+02:002013-06-18T15:38:50.382+02:00Hanni1907
Właśnie kupiłam podobną matę ale o mniej...Hanni1907<br />Właśnie kupiłam podobną matę ale o mniejszych rozmiarach i mam zamiar piec ciasta miodowe do przekładania masami.Jak myślicie czy beza mi wyjdzie na takiej macie czy lepiej pozostać przy tradycyjnym papierze.PozdtawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-31618124707847096002013-03-16T23:31:26.220+01:002013-03-16T23:31:26.220+01:00Polecam:) U mnie sprawdza się doskonale. W razie p...Polecam:) U mnie sprawdza się doskonale. W razie pytań, chętnie odpowiem:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-46645828152409084942013-03-16T21:04:12.562+01:002013-03-16T21:04:12.562+01:00o, czegoś takiego brakuje mi w kuchni... o, czegoś takiego brakuje mi w kuchni... Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-24936103365653270402013-02-19T23:51:38.314+01:002013-02-19T23:51:38.314+01:00Do niedawna miałam zamiar nabyć drewnianą stolnicę...Do niedawna miałam zamiar nabyć drewnianą stolnicę, jednak mata z silikonu jest dużo bardziej praktyczna. Na dużą, nieporęczną drewnianą stolnicę nie miałabym miejsca w kuchni.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-72026370565840969252013-02-19T23:42:18.774+01:002013-02-19T23:42:18.774+01:00Dopóki nie miałam tej maty, myślałam podobnie;) Dopóki nie miałam tej maty, myślałam podobnie;) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07700528431311706380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-37691103230065704852013-02-19T22:43:13.452+01:002013-02-19T22:43:13.452+01:00ło. ale kosmos, myslalam,ze blat jest wystarczajac...ło. ale kosmos, myslalam,ze blat jest wystarczajaco dobry;)A.Shttps://www.blogger.com/profile/06158780892501601092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6349943590248271154.post-33632312880110092772013-02-19T22:23:46.963+01:002013-02-19T22:23:46.963+01:00Widziałam taką matę i chciałam kupić, ale jakos za...Widziałam taką matę i chciałam kupić, ale jakos zapomniałam :)www.natalia-i-jej-świat.plhttps://www.blogger.com/profile/08198685434935974630noreply@blogger.com