Szczególnie polecam w okresie przeziębień i zachorowań na grypę :P Sama nie lubię gorącego mleka z miodem i czosnkiem, ale uwielbiam czosnek jako dodatek do sałatek, sosów, przekąsek czy dań głównych.
Składniki:
- 1 słoik selera konserwowego
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 średnia lub duża marchewka (tak, by po starciu było jej mniej więcej 50/50 w stosunku do selera)
- 2-3 ząbki czosnku
- troszkę majonezu (1 łyżka powinna wystarczyć)
- pieprz
Można też skropić ją odrobinę sokiem z cytryny.
Przygotowanie:
- Ze słoika z selerem odlać wodę. Seler pokroić na krótsze paski i wrzucić do miski.
- Kukurydzę odcedzić, wsypać pożądaną ilość do miski z selerem.
- Marchew umyć, obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Czosnek obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i niewielką ilością pieprzu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj,
bardzo mi miło gościć Ciebie na moim blogu. Jeśli komentujesz jako gość "Anonimowy", to oprócz komentarza pozostaw, proszę, swoje imię lub nick.
Dziękuję za opinię i pozdrawiam!
Zaglądaj do mnie częściej :)